2011. március 31.


Mivel ma egy kissé *szétestem* valahogy nem úgy jöttek össze a dolgok ahogy szerettem volna. Felmerült bennem az a kérdés, hogy vajon TI, hogy varrtok...??? Ezt arra értem, hogy pl. 1 darabot szabtok ki egyszerre, vagy többet. Ha többet szabtok ki, akkor a varrási műveleteket (tűzés, díszítés...) mindegyik darabra akkor készítitek el...??? vagy kiszabtok valamit, és csak ha kész, akkor kezditek a következőt.
Persze ez vonatkozik bármire amiből többet készítetek.
*********
Ha kissé zavaros mit is szeretnék kérdezni, előre szóltam, hogy kissé szétestem...:)

5 megjegyzés:

Hegemony77 írta...

Hát én megnehezítem a saját dolgomat azzal, hogy minimum 2 darabot szabok ki (egy színből), ha 1-et kérnek akkor is. Pont azért, hogy ne kelljen mindig kivenni a gép alól, vágni a cérnát... hanem "szalagmunka" menjen.

Monaline írta...

Eddig szinte mindig csak egy darabon dolgoztam,azaz egy alapanyagot szabtam ki.Persze volt olyan,amit közben nem fejeztem be,mert valami bibi volt útközben,és aztán jött egy új impulzus.De aztán olvastam másoknál,hogy úgy jobban halad a munka,ha egyszerre szabok több darabot.Egyébként tényleg:)Szóval hasonló daraboknál így fogom csinálni.:)

KicsiKató írta...

Nem szeretek párhuzamosan dolgozni, egyszerre igyekszem egy darabra koncentrálni, de a legutóbb pl. a fekete madaras táskáknál fázisonként dolgoztam. Táskaszabás, madárkaszabás, madárka felvarrása, virág varrása, táska összevarrása.

Drága Mamis, ne várj el magadtól túl sokat, már az is "csoda", hogy ezek után le tudsz ülni alkotni (nem is akárhogy)... Hidd el, simán beleférnek az ilyen megzuhanások...

Picike írta...

:-)) Szerintem az az okos dolog, ha egyszerre egy van kiszabva és arra koncentrál az ember. Ha ugyanolyanból kell több, akkor először mindet kiszabni, aztán egyenként megvarrni az elejétől a végéig mindet. Mondjuk mikor labdákat varrtam, akkor műveletenként csináltam minden labdát. Először kiszabtam az összeset, aztán összevarrtam az összeset, aztán kitömtem mindegyiket és így tovább.
Egyébként az a káoszos típus vagyok, akinél mindig egy csomó minden ki van szabva vagy félig megvarrva. :-))

Hencsilli írta...

Én szöszmötölős típus vagyok :) Napokig tart míg kigondolom mit és hogy, megint napokig amig kiszabom... aztán mondjuk félig összevarrom, utána pedig gyorsan-gyorsan ( mert mondjuk már várják, vagy már mást találtam ki ) készrevarrom.
Most ki van szabva két tarisznya, de fejben már egy farmertáskán jár az agyam...
Gondolom, ezzel nem sokat segítettem :P

Jó, hogy itt vagy újra :D:D:D