2011. május 19.

Mostanában elég sok napom úgy végződik, hogy *talán jobb lett volna ki sem kelni az ágyból*!!! Sajnos még nem tudtam teljes egészében ráhangolódni a varrásra.
De én kis naiv, azt hittem, hogy ma süt a nap, és végre nem rontok el semmit....
A képen látható a bizonyíték. Ismét hamarabb járt a kezem, mint az agyam. Tegnapról az megmaradt bennem, hogy a hímzés 5 színből áll, csak az maradt le, hogy még odaszerkesztettem egy monogramot is. Így mikor megvolt az öt szín, annak rendje, módja szerint kivettem a hímzést a keretből, szépen átvasaltam, hogy még véletlenül se maradjon a keretnek nyoma. Vasalás közben a sírógörcs környékezett, mikor láttam, hogy a monogram az *valahol Amerikában...*.
A rosszban, annyi volt a jó, hogy a hímzőgépet nem kapcsoltam ki, így ebéli megoldás született.
Így nem szabad hímezni!:

De végül is sikerült a monogramot is kihímeznem...

5 megjegyzés:

csevi írta...

Tényleg Mamis! Te bármit tudsz hímezni a géppel? Vagy fix programjai vannak a gépnek? Nagyon szép amit csináltál. Hol van ez itt elrontva????

Mamis írta...

Vannak fix minták, de van mikor képről digitalizálom a mintát. Ilyen volt a címer is. Azt én szerkesztettem.
Lemaradt a monogram:).

erdoseva55 írta...

Hát számomra ez maga a csoda! Fogalmam sincs, hogy kell ezt csinálni, bár a barátnőmnél láttam már, de bele nem fognék!
Gratulálok az ügyes kezedhez!

Marianna írta...

Jól értettem, hogy a monogramot beleszerkesztetted a mintába? Nem kérdezi meg ilyenkor a géped hogy valóban befejezed a hímzést, hiszen van még hímezni való blok?
Bámulatos milyen szépek ezek az egyszerű minták!:)

Névtelen írta...

:-)
A múltkor én úgy jártam, hogy amikor átnéztem a színeket és előkészítettem, akkor az utolósnál leragadtam és aztán naná nem ugrott át az elsőre "csak úgy"... amikor elkezdtem a mintát rögtön feltűnt és aztán átléptettem... de ez még gázabb és ettől még ügyesebb vagy, hogy a keret nyomát is kivasaltad már és mégis sikerült! Ügyi vagy!!!!