2012. február 9.


Kicsit böngészve a blogokat, szomorúan tapasztalom, hogy már hiányzik az a varázs ami egy pár évvel ezelőtt volt. Teljesen átvette az uralmat a facebook. Szomorú.
Vajon olvassuk még egymás blogját???
Elszomorít, és el is gondolkodtat, hogy akkor minek is a blog????
Gondolkodom....

12 megjegyzés:

Bogi írta...

Minek a blog? Mert még vannak olyanok, akik küzdenek a facebook térhódítása ellen, dacolnak a "modern vívmánnyal". :) Nálam például semmi nem tud felül múlni egy blogos bejegyzést, játékot. :) Hiába van ott a like gomb facebookon. Az egy lusta tetszésnyilvánítás. Itt megírom, hogy tetszik, vagy miért, gratulálok. Sokkal személyesebb. :) És például azért, mert száznál is több olvasó szeret nálad böngészni, ahogy látom. :)

Mamis írta...

Egyetértek veled. Ahogy már írtam, én nagyon nem szeretem a facebookot, de sajnos azt tapasztalom, hogy a blog igen keményen a háttérbe szorult. Annak viszont örülök, hogy még valaki olvassa a blogom:)

Mamis írta...

...ami lemaradt:)
Nem azért írtam a bejegyzést, hogy most mindenki dicsérő vagy épp rábeszélő megjegyzéseket írjon. Csak egyszerűen zavar, hogy egy közösségi oldal ennyire elhatalmasodik,és mi csak eltörpülünk mellette. Lehet, hogy tényleg igaz, hogy aki nem facebookozik nem is számít??? Ha ez így van, akkor én igen nagyon nem számítok, mert én továbbra sem fogok lájkolni:)))

bruercsi írta...

Szerintem alapvetően a blog egy napló. Egy napló, amit azért írunk mert valamit megakarunk örökíteni. Gondolatainkat, történéseinket, műveinket, egy napló, amit akár nyilvánossá is tehet az írója. A blogok által ismerkedhetünk, és szerintem sokkal mélyebben, mint a FB-on. FB-on én is fenn vagyok, de nem szeretem, nem is járok arra sűrűn. Nem úgy, mint a bloglistámon. Nap, mint nap igyekszek minden új bejegyzést végig olvasni, rácsodálkozni, hogy milyen kreatív is a magyar nő. És jó humorú, mély érzésű, értelmesen gondolkodó. Ezeket egy FB-os izé nem tudja überelni. FB egy biznisz, nem több és nem kevesebb. Van, akinek a napi betevőjét adja, megértem. De a lélek a blogokban van. Mamis! Nyugodtan gondolkodj, de ne az abbahagyáson!

Newsee írta...

Bevallom én még nem vagyok a facebook-on de már minden, tényleg minden csak ott zajlik. Legyen szó kreatív csoportokról, a kedvenc fodrászom akcióiról és stb. Mennék is meg nem is, mert én jobb szeretem az interakciókat, a beszélgetéseket és azt hogy személyes hozzászólásokat írhatok másoknak és nem csak like lüke jelöléseket teszek :-)

Évi (Vica) írta...

Én nem szeretem a FB-t,néha muszáj felmennem egyetemi dolgok miatt, mert ott osztják meg hogy éppen mi van a csoporttársak de alapjáraton gagyi hogy az helyett hogy az emberek találkoznának azt nézik a másik mit ír ki otthon, illetve szerintem semmi személyes nincs benne (vagy nagyon kevés). Szóval a blogolás sokkal jobb és én elég ritkán írok bejegyzést, de jópár blog van amit mindig olvasok, többek közt a tiedet is :) Ne hagyd hogy az épp úgymond "divat" "menő" dolog téged is tucatdologgá tegyen :)

Évi (Vica) írta...

* a bejegyzés megjegyzés akart lenni

Borga írta...

Tudom,hogy ez nem vigasztal,de én sem szeretem a FB-ot.Már azt hittem,csak én vagyok vele így.
Inkább csak információszerzés miatt szoktam feljárni(mert a többség viszont tényleg ott oszt meg mindent),de nem szoktam lájkolni,sem üzenőfalakra meg egyebekre írkálni.Sőt,kimondottan idegesít,hogy mások ott beszélik meg a magánéleti dolgaikat,meg nyilvánosan chatelnek.Hogy ennek mi értelme van?!...

EWA gyöngyös világa! / EWA's World of Beads! írta...

Hát azt hiszem nekem is itt a helyem ,én sem szeretem a Fc,személytelen,mindenki nyomkodja a lájkolós gombokat azt se tudja kinek és mire nyom csak mert megkérték hát nyom egyet!! A blog annyival személyesebb ha már felmész megnézed a másik mit csinált,és főleg még írsz is nekem ez egy láthatatlan kapcsolat!!ami nagyon jó érzés hiszen ebben a rohanó világban legalább 3-4 percet rám szántak rám figyeltek,és értékelték amit csináltam!! A másik hogy szerintem ez sok ferde ízlés ott alakul ki hiszen nem a szép munka kapja sok lájkot,hanem az aki több embert tud mozgósítani!!! Ez akkor mi?Kinek kell az ilyen elismerés,inkább kevesebben jöjjenek de az őszinte legyen és aki erre időt szán nekem az már őszinte!!Fent vagyok a Fc mert néha muszáj, és néha fel is teszek egy egy képet de napokig rá sem nézek ha nem a levelezésemre ír nem nagyon kap választ:)))Nem érdekel!!!!!!A blogommal viszont mindennap foglalkozom,nekem Ő az igazi:))

KicsiKató írta...

Én is olvasom(naná:)))), csak néha annyira kevés az idő... így pl. a csipkékhez nem is írtam még, a lélegzetem is elállt, gyönyörűek!!

Rengeteg blogot követek, már kiszelektáltam többszázat, de így is maradt 3-400. Nem olvasok el mindent az utolsó betűig, de szerintem a blogolás háttérbe szorulását nem csak a fészbuk okozza. Ha csak magamból indulok ki, hí több mint tíz blogot követsz, érdemes valami programot használni a karbantartására, ez lehet a blogger követője vagy google reader. Betölti a program az új bejegyzéseket, elolvasom, de az már sok macera, hogy minden reakciómat meg is írjam a blogokba (kommenteljek). Kevesebbet komentelek, a sorstársaim is, blogger elkedvetlenedik, nem posztol annyit, netalán a fészbukra ír és azt látja, tíz perc alatt öten lájkolták. Jön a visszajelzés, még ha nem is olyan formában, mint a blogon... Szóval nagy katyvasz ez az egész, blogolvasóként sokat lavírozok, igyekszem időről időre megjegyzést hagyni a kedvenc helyeimen, de ez se sok. Küzdjünk! Én szeretem a blogokat és a sajátomat is:)

Hegemony77 írta...

Egyetértek az előttem szólókkal! Én sem vagyok FB rajogó, havonta 1-2 alkalommal ránézek, de kezelni sem nagyon tudom, és nem is akarom. A Párom megcsinálja helyettem...
A blogokat pedig naponta kétszer megnézem, kíváncsian várom és olvasom az újdonságokat a blogolvasóban, és igyekszem sokszor hozzászólást írni. Én is szeretem a blogokat!

Dia írta...

Én ugyan facebookozok, de nem olyan intenzíven és nagyon szeretem a blogokat olvasni, nézelődni, úgyhogy remélem, még sokáig élni fognak a blogok! :-)